Αυτές οι χώρες έχουν τις περισσότερες εκτεθειμένες διαδικτυακές βάσεις δεδομένων

Νέα έρευνα δείχνει πόσο εκτεθειμένες είναι οι βάσεις δεδομένων ανά την υφήλιο.


Πολλοί οργανισμοί αποθηκεύουν ευαίσθητα δεδομένα σε διαδικτυακές βάσεις δεδομένων. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα δεδομένα παραμένουν απροστάτευτα, χωρίς καν να απαιτείται ο βασικός έλεγχος ταυτοποίησης, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε hackers στις αποθηκευμένες πληροφορίες.

Το CyberNews διενήργησε μια έρευνα για να βρει πόσες βάσεις δεδομένων ήταν εύκολα προσβάσιμες αλλά και πού στον κόσμο βρίσκονταν αυτά τα δεδομένα. Βρήκε ότι υπάρχουν 29.219 μη προστατευμένες βάσεις δεδομένων των Elasticsearch, Hadoop και MongoDB και 19.000 terabyte δεδομένων που έχουν αφεθεί εύκολα προσβάσιμα στον κόσμο.

unsecured databases
Από τους τρεις τύπους βάσεων δεδομένων που εξετάστηκαν εδώ, η Hadoop πρωτοστάτησε με σχεδόν 19 TB δεδομένων που εκτέθηκαν σε συνολικά 459 βάσεις δεδομένων. Η Elasticsearch, στο μεταξύ, είχε 19.814 εκτεθειμένες βάσεις δεδομένων που προσφέρουν ελεύθερη πρόσβαση σε πάνω από 143 TB δεδομένων. Η MongoDB έχει 8.946 βάσεις δεδομένων αφήνοντας 6,5 TB δεδομένων μη ασφαλή.

Πού βρίσκονται αυτές οι βάσεις δεδομένων;

 Η Κίνα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 12.943 εκτεθειμένες βάσεις δεδομένων στο διαδίκτυο, αφήνοντας όλες τις άλλες χώρες πίσω σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Οι ΗΠΑ βρέθηκαν να διαθέτουν 4.512 εκτεθειμένες βάσεις δεδομένων. Και οι δύο χώρες διαθέτουν σημαντικό αριθμό μη ασφαλών βάσεων δεδομένων με την Elasticsearch και τη MongoDB.

Ολοκληρώνοντας τις πρώτες πέντε πρώτες χώρες είναι η Γερμανία, η Γαλλία και η Ινδία. Το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη εμφανίζονται επίσης στη μελέτη μέσω των μη προστατευμένων βάσεων δεδομένων από την Elasticsearch και την MongoDB, αντίστοιχα.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το CyberNews πιστεύει ότι ο πραγματικός αριθμός των μη ασφαλών βάσεων δεδομένων είναι πολύ υψηλότερος. Όλες οι βάσεις δεδομένων που βρέθηκαν να έχουν ενεργοποιημένα τα προεπιλεγμένα διαπιστευτήρια έμειναν εκτός μελέτης, αλλά οι hackers θα μπορούσαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα

πηγή: gr.pcmag.com

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time. emotional sensation of stress from our first.

Griff Bowden
Google

Add comment: