Οι υποστηρικτές των θεωριών συνωμοσίας γύρω από το 5G αγκαλιάζουν την τεχνολογία

Aνέκαθεν οι νέες τεχνολογίες τρόμαζαν τα πλήθη

 
Αρκετοί έχουν ακούσει (και κάποιοι το πιστεύουν) ότι η τεχνολογία 5G προκαλεί καρκίνο και αυτισμό, καταστρέφει δέντρα και σκοτώνει τα πτηνά, χρησιμοποιείται για πλύση εγκεφάλου, κατασκοπία και μεταδίδει ασθένειες. Αυτό βέβαια δεν τους έχει σταματήσει από το να είναι οι πρώτοι που την χρησιμοποιούν.

Κατά καιρούς όλοι μας έχουμε διαβάσει αστείες θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο. Τα τελευταία χρόνια, οι αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας για την 5G τεχνολογία βρίσκονται στο προσκήνιο, παρόλο που υπάρχουν και αρκετά άλλες αντίστοιχης θεματολογίας που θα μπορούσαν να έχουν την πρωτιά. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η χρήση του Starlink από τον Elon Musk για να κατακτήσει τον κόσμο.

Φυσικά, με αυτές τις θεωρίες ενώ θα έπρεπε να αστειευόμαστε, κάποιες φορές τα πράγματα παίρνουν διαφορετική τροπή. Να θυμίσουμε εδώ τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε πριν έναν χρόνο στο Nashvilee της πολιτείας του Tennessee, με τον βομβιστή να ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία 5G σκότωσε τον πατέρα του. Η ιστοσελίδα InMyArea.com, η οποία βοηθάει τους χρήστες της να έρθουν σε επαφή με προμηθευτές τοπικών καναλιών τηλεόρασης και internet, ανέθεσε στην ομάδα ερευνών της να πραγματοποιήσει μία έρευνα με τη συμμετοχή 991 ατόμων, ώστε να δει πόσοι από αυτούς υιοθετούν θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την τεχνολογία 5G.

Αυτό που ξεχωρίζει και βρίσκεται στην κορυφή από τις θεωρίες που έχουν ακούσει οι ερωτηθέντες έστω και μια φορά, είναι ότι το 5G προκαλεί καρκίνο. Καθόλου τυχαίο από τη στιγμή που ανέκαθεν οι νέες τεχνολογίες τρόμαζαν τα πλήθη, ειδικά όταν σε αυτές εμπλέκεται η χρήση ακτινοβολίας. Το πιο ενοχλητικό είναι ότι το 10% πιστεύει ότι είναι αλήθεια.

Τα ποσοστά των θεωριών συνωμοσίας που ακολουθούν μειώνονται αλλά το ανησυχητικό είναι ότι τα νούμερα αυτών που τις πιστεύουν μεγαλώνουν.

Από το 35% αυτών που έχουν ακούσει ότι η Κίνα χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία για κατασκοπία, το 13% το πιστεύει. Σχεδόν όσοι πιστεύουν ότι ο Bill Gates κάνει πλύση εγκεφάλου στους ανθρώπους. Από το 29% που έχουν ακούσει ότι η τεχνολογία 5G είναι επιβλαβής για τα πουλιά και τα σκοτώνει το 19% πιστεύει ότι είναι βάσιμη. Επίσης, το ένα τέταρτο από το 10% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα υιοθετεί την άποψη ότι το 5G καταστρέφει τα δέντρα.

Η αναφορά επισημαίνει ότι δύο στους τρεις συμμετέχοντες άκουσαν την πρώτη 5G θεωρία συνωμοσίας τον τελευταίο χρόνο, με το διαδίκτυο να είναι η κύρια πηγή μετάδοσης της και τους φίλους και συγγενείς να ακολουθούν. Οι άντρες με συντηρητικές απόψεις συνήθως είναι πιο ευκολόπιστοι από ότι οι γυναίκες του αντίστοιχου πολιτικού χώρου, ο οποίος χώρος σε σχέση με τις άλλες ιδεολογίες, έχει μεγαλύτερη δεκτικότητα σε αυτές τις θεωρίες.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν γενικά και για τις θεωρίες συνωμοσίας που πλανώνται τις τελευταίες δεκαετίες, όπως για την “ψεύτικη προσεδάφιση στο φεγγάρι” (65% την έχουν ακούσει, 8% την πιστεύουν), τις ηχογραφήσεις που πραγματοποιούν οι εφαρμογές του iPhone παρά τη θέλησή μας (60% την έχουν ακουστά, το 46% την ενστερνίζεται και ότι οι Big Oil ( οι επτά μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και αερίου) προσπαθούν να σαμποτάρουν τη βιομηχανία των ηλεκτρικών οχημάτων (39% τη γνωρίζουν με το 8% να την πιστεύουν.

Μόνο το 30% των ερωτηθέντων έχουν πραγματοποιήσει τη μετάβαση τους σε 5G δίκτυο. Οι επτά από τους δέκα που πού δεν το έχουν πράξει, πιστεύουν ότι θα το κάνουν μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.

Το πιο παράξενο από όλα είναι ότι το 40% των χρηστών που πιστεύει στις συγκεκριμένες θεωρίες συνωμοσίας κάνει ήδη χρήση της 5G τεχνολογίας.

πηγή: gr.pcmag.com

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time. emotional sensation of stress from our first.

Griff Bowden
Google

Add comment: